Wat een super gave kermisoptocht

De laatste dag alweer van 5 geweldige kermisdagen. Na bijna een week feest zal de rust weer terug keren in Hoenderloo en zal men weer terug keren naar de orde van de dag. Traditioneel vormt de optocht door een groot deel van het dorp de afsluiting van de Volksfeesten en wat een optocht was het weer dit jaar! Ieder jaar denkt men weer waar de deelnemers toch de creativiteit vandaan halen en wat een werk het wederom geweest moet zijn. Er zaten werkelijke geweldige wagens en loopgroepen bij die als een lang lint door het dorp reden. Op sommige plekken langs de route zag het echt zwart van de mensen en menigeen wist niet wat er allemaal gebeurde. Nieuwe inwoners die voor de eerste keer mee deden genoten ook intens van hun nieuwe dorp. Wat een werk is dat de afgelopen weken, zo niet maanden geweest om zulke mooie wagens voor elkaar te krijgen. Bennie en Annie werden door de vrijwillige brandweer meegenomen om nog even extra te benadrukken hoe fijn Hoenderloo het vindt dat dit echtpaar al 25 jaar zorgt voor de feesttent op de kermis.

Wat een intens moeilijke taak voor de jury om een keuze te maken wie de mooiste wagen/loopgroep had. De kwaliteit lag ook dit jaar weer zo enorm hoog. Nieuw was dit keer dat mensen langs de kant ook een keuze konden indienen en dat resulteerde allemaal uiteindelijk in de feesttent tot de volgende winnaars:

Dit jaar konden de mensen langs de route voor de eerste keer een eerste plaats bepalen en de publieksjury ging naar Trump en de toekomst van de eskimo’s.

De strijd om de eerste plaats bij de grote wagens was een heel spannende. Uiteindelijk wonnen de Goudkust met Flodder en Sneeuwwitje de tweede plaats en was het ook hier Trump en de toekomst van de eskimo’s die de eerste plek in beslag nam. Een gigantisch gejuich ging los in de feesttent en het bleef nog lang onrustig. Een primeur voor deze groep: eerste van de jury en bij het publiek!

Bij de loopgroepen won de Notenbalk

Het is onmogelijk om alle foto’s hier te plaatsen, maar als u nog een keer wilt genieten van een werkelijk super gave kermisoptocht, klik dan hier. Neem er even de tijd voor, want het zijn er nogal wat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *