Spannende boomstamrolstrijd op Hoenderlose kermis

Prima weersomstandigheden gisteravond bij het Open Kampioenschap Boomstamrollen op de kermis van Hoenderloo. En dat terwijl de bouwers het parcours hebben moeten opzetten in de stromende regen. Richting de avond werd het droog wat wel fijn was voor de organisatie en het publiek. De deelnemers, 5 heren- en 4 dames-teams, maakte het niet heel veel uit want nat werden ze toch wel. Ze moesten 2 keer door een waterbak en menigeen ging kopje onder, en onder een douche door. Misschien lekker om de verfpoeder, die een concurrerend team overvloedig over de team in de baan mocht gooien, af te spoelen.

Het bleek nog zeker pittig te zijn om de boomstam het parcours door te rollen. Rollen, want dat moest. De jury keek streng of de regels gevolgd werden. De heren hadden uiteraard een grotere en zwaardere boomstam dan de dames maar in beide categorieën ging het er fanatiek aan toe. De schuine helling werd in de tweede ronde ingesmeerd met groene zeep wat het nog moeilijker maakte om eerst de boomstam er overheen te krijgen en dan alle teamleden. Het publiek genoot van dit boomstamrollen dat mogelijk gemaakt is door het Oranje Comité Hoenderloo in samenwerking met mensen van de HoenderRun, die op 16 september weer in Hoenderloo gelopen kan worden.

Voor een impressie van het boomstamrollen, klik hier om heel veel foto’s te bekijken.

’s Avonds in de feesttent werd de uitslag bekend gemaakt tijdens een spetterend optreden van de Euro’s en het zat allemaal heel dicht bij elkaar. De lat ligt ieder jaar weer hoger.

Dames:
1. Dream Team 4 min. 10
2. IJsmeisjes 2.0 4 min. 26
3. IJsmeisjes 1.0 4 min. 40
4. Zwarte Lola’s uitgevallen

Heren:
1. Bru Bru 2 min. 58
2. HoenderRun 3 min. 00
3. Rocker Power 3 min. 05 (Loenens team)
4. Bennie 25 jaar 3 min 15
5. Hansies Crew 3 min 44

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *