Heerlijke kermisvrijdag

De kermisvrijdag van 2017 gaat de boeken in als een heerlijke. ’s Middags al een geweldig Vrijdagmiddag festival en vanaf 19.00 uur Gliejen Moar voor de jeugd. Van een zeephelling af glijden en proberen in een snelle tijd de bel die beneden hangt te luiden. Jong beleefde er veel plezier aan en dat is het belangrijkste en oud net zo veel plezier langs de lijn want het was een super leuk gezicht.

Niet iedereen haalde de bel, maar hier gold echt dat meedoen belangrijker is dan winnen. Hoewel … sommigen waren toch wel lekker fanatiek. En je moest er ook een beetje geluk bij hebben, want als je heel hard ging kon je zo maar de bel missen. Uiteindelijk waren dit de snelste 3:

1. Cain Bartels
2. Naomi van Veldhuizen
3. Evan v.d. Heuvel

Na de officiële wedstrijd mocht ook de kleineren het ook uit proberen en wat is er dan mooier om met je grote broer naar beneden te gliejen.

Klik hier voor nog wat Gliejen Moar foto’s.

Na dit leuke onderdeel voor de jeugd was het tijd voor de bijlwerpers. Na een gedegen uitleg en nadat iedereen even had kunnen oefenen konden de deelnemers (50) hun kunsten vertonen door zoveel mogelijk punten bijeen te werpen op een flinke houten roos.

Tijdens het gooien werd de veiligheid heel goed in de gaten gehouden. Iedereen mocht 3 keer gooien en het gebeurde toch nog wel eens dat de roos geraakt werd.

Maar dat het toch nog klap lastig was werd ook menige deelnemers zeer duidelijk.

Nadat iedereen gegooid had mochten de dames allemaal nog een ronde doen en daarin bleek Nanouk Wolffensperger de allerbeste te zijn. Ze raakte het bord en werd meteen de nieuwe kampioene! Bij de mannen gingen er 10 naar de finale en uiteindelijk bleek Yaniek Schmidt de aller allerbeste met maar liefst 13 punten. Waarschijnlijk een Hoenderloo’s record!

Klik hier voor nog meer foto’s van het bijlwerpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *