Kermis 2016 Optocht

Ieder jaar is het weer spannend wie er allemaal mee zal doen aan de optocht en of het wel net zo mooi zal zijn als het jaar daarvoor. Die spanning was er dit jaar ook weer en het was van te voren aardig stil rondom de deelnemers. Maar dat kwam gelukkig helemaal goed. Nieuw was zeker dat men zich voor de optocht niet meer moest opstellen op de Meester Gangelweg, dé plek hiervoor sinds mensenheugenis, maar op de Miggelenbergweg bij De Krim. En wat volgde was ook een nieuwe route door het dorp. De één vindt dat prima en de ander heeft daar een heel andere mening over, maar je kunt het nooit iedereen naar de zin maken. Alle deelnemers kregen van de midgetgolf in ieder geval een lekker kopje soep.
Langzaam stelden de deelnemers zich op en steeds meer werd duidelijk dat er dit jaar weer een prachtige optocht zou volgen met ideale weersomstandigheden. Velen hadden heel veel creativiteit losgelaten op hun optochtwagen en er zat bij de meesten heel, maar dan heel veel werk in. Zo reed het dorp van Asterix en Obelix mee, was ‘Max Verstappen’ er ook inclusief pitspoezen, reed er een ‘pas getrouwd stel’ in een roze Trabant mee, werd dorpsgenoot Eddie Plant vanochtend totaal verrast met een grote eigen wagen (gemaakt door de buurt) in het kader van zijn veertigste verjaardag vandaag, gaf een zwartwerker zich bloot, werden er hoge ogen gegooid, maakte men met een kar de mensen er op attent dat er meer kinderen in Hoenderloo zouden moeten komen, was er een apothekerswagen, maakten IJslanders, vooral de zonen er van, indruk met hun imposante yell en echt nog veel en veel meer. Langs de route was het ontzettend druk met publiek en die konden genieten van een geweldige gave optocht.

Later op de middag, rond half 6 vond de prijsuitreiking plaats en de jury had wederom een lastige taak gehad. Voor iedere deelnemer lag er een prijsje klaar want het wordt gigantisch gewaardeerd dat men deelneemt. Uiteindelijk wisten de pokemonjagers de eerste prijs te pakken bij de loopgroepen en de brandweer als de IJslanders met hun befaamde yell werd eerste bij de grote wagens. Wat een geweldig feest bij de prijsuitreiking. Dit was er eentje waar men het jaren later nog over heeft. En waar velen het morgen ook toch even iets lastiger mee zullen hebben.

Kermis 2016 Optocht 2Kermis 2016 Optocht 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *