Kermis 2016 Boomstamrollen

Kermis 2016 Boomstamrollen 4Het organiserende Oranje Comité had vorig jaar het boomstamrollen toegevoegd aan de volksfeesten tijdens de kermis en dat was meteen een groot succes. Daarom werd dit evenement dit jaar ook in het programma gezet en het was weer één groot succes. Het begon een beetje schoorvoetend met de jeugdwedstrijd met een speciale kleinere boomstam. Er deden drie teams mee en uiteindelijk wisten de ‘Hoenderlose meiden’ het parcours het snelst af te werken en ze wonnen de jeugdeditie. Vervolgens kwamen de dames aan de beurt en er deden maar liefst zes teams van 4 personen mee. Zij moesten ook de ijskoude waterbak in (twee keer), de boomstam over en onder verschillende hindernissen rollen, tussen paaltjes heen rollen zonder tennisballen van kleine paaltjes te stoten en aan het einde de stam via een zeer gladde groene zeep helling in een waterbak te krijgen. Om vervolgens zelf ook via de helling in de waterbak met zo’n 9 kub koud water te springen en vervolgens zo snel mogelijk de bel te luiden. Uiteindelijk moesten drie teams nog een tweede slopende poging wagen om de uiteindelijke winnaar te bepalen en later op de avond werd het Dream Team gekroond tot kampioen bij de dames. Het betrof een mix-team van jongeren onder de 15 jaar en zij versloegen ‘de oudjes’. Het verschil met de nummer twee was niet groot, maar bij de verbeten strijd bij de mannen, er streden 7 teams van 4 om de hoogste eer, was het uiteindelijke verschil tussen de nummer één en twee nog kleiner. Maar de mannen van team Coldenhoff wisten de winnaars van vorig jaar met slechts 3.28 seconden te verslaan. Een tijdstraf van 5 punten werd de mannen van de HoenderRun dus uiteindelijk fataal.

Het was gaaf om te zien, zo te zien ook erg leuk om mee te doen al was het zeker zwaar en zo is het boomstamrollen wellicht een mooi vast onderdeel geworden van de Hoenderlose volksfeesten. Langs deze weg wordt Remy van Ark erg veel sterkte gewenst; hij deed fanatiek mee maar blesseerde zich en moest met de ziekenwagen van het feestterrein afgevoerd worden.

Voor het geval u het heerlijke evenement gemist hebt, of als u er wel geweest bent maar u wilt het best nog een keertje herbeleven, klik dan hier voor een heleboel foto’s.

Kermis 2016 Boomstamrollen 1Uitslag kinderen
1. De Hoenderlose meiden
2. de Grasshoppers
3. de kermiskinderen

 

 

 

Kermis 2016 Boomstamrollen 2

Uitslag vrouwen
1. Dream Team – 4.37.81
2. Oh … Top – 4.51.60
3. Lars en de chicks – 5.49.17

 

 

 

Kermis 2016 Boomstamrollen 3

Uitslag mannen
1. Team Coldenhoff – 2.49.99
2. HoenderRun – 2.53.27
3. Opa en de Rest – 3.45.76

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *