Heerlijk Paasspektakel

Het was nog wel even spannend of het Paasspektakel van het oranje Comité Hoenderloo (O.C.H.) op dezelfde manier zou verlopen als vorig jaar. Toen gooide een gigantische hoosbui flink roet in het eten en ging het evenement als een nachtkaars uit. De weersvoorspellingen voor gisteren waren niet bepaald hoopgevend, maar de weergoden waren OCH en de bezoekers gunstig gezind. En het was super gezellig naast de brandweerkazerne. Eerst konden de kinderen in verschillende leeftijdsgroepen ‘eilopen’ en liepen ze een parcourtje af met een ei op een lepel.

Daarna streden 16 tweetallen om het eigooikampioenschap van Hoenderloo. Een ei over een zo groot mogelijke afstand gooien en dan opvangen zonder dat het breekt. Dat dit niet mee valt bleek maar weer. Recht gooien was voor velen al een probleem, maar sommigen verbaasden zichzelf met een goed geslaagde poging.

Uiteindelijk pakten de kampioenen van vorig jaar, Coen en Lars, in de allerlaatste poging van de avond weer de titel. Toen was al in het donker, maar toch presteerden ze het om het ei heelhuids in handen te krijgen. Op onderstaande foto de winnende vang.

Lars en Coen kregen de prijs uit handen van de huidige schutterskoning Meine Dijkstra.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *