Jochem en Anne de Hoenderlose schutterskoningen

Bij de volwassenen is donderdagavond om 21.09 uur bekend geworden wie zich tot nieuwe schutterskoning mocht laten huldigen. Het was Anne Raaijmakers die de vogel het genadeschot gaf in het 313e schot, wat inhoudt dat het dorp een jaar lang weer een Schutterskoningin heeft. Daarmee verdiende ze meteen eeuwige roem en liet ze 95 anderen achter zich. Het was al aardig schemerig geworden toen ze de versierselen kreeg omgehangen die bij deze status hoort. Op dat moment was het gelukkig wel droog en dat was helaas zeker niet de gehele avond het geval. De regen kwam soms met bakken uit de lucht, maar het schieten ging gewoon door. Bij de jeugd was de vogel al eerder ter aarde gestort, rond kwart voor 9. Jochem Dijkstra was daar de verantwoordelijke voor in het 303e schot en daarmee hield hij de eer van de familie zeker hoog. Vader Meine was vorig jaar namelijk de schutterskoning bij de volwassenen.

Zo ver bekend is het vogelschieten nog nooit eerder onderbroken en aangezien het dit jaar wel gebeurde was dat voor de eerste keer. De reden was er dan ook wel eentje! Bennie en Annie Jonker werden door interim voorzitter van O.C.H. Arjan Barten naar voren geroepen. Zij werden flink in het zonnetje gezet voor het feit dat ze al maar liefst 25 jaar op de Hoenderlose kermis staan en alles wat betreft de feesttent organiseren. De kermis in Hoenderloo kan niet bestaan zonder deze mensen. Hoenderloo is ze daar zeer erkentelijk voor en daarom deze hulde. En verdiend ook! Een groot spandoek buiten op de kermis en eentje in de feesttent moeten de bezoekers er steeds aan helpen herinneren dat de kermis van 2017 die van Bennie en Annie is. Bennie Jonker, de Koning van de tent.

Verdere uitslagen vogelschieten:

Volwassenen (96 deelnemers):
Rechter vleugel – Ilse Plant (189)
Linker vleugel – Fred van Ark (204)
Staart – Rik van Veldhuizen (205)
Kop – Arthur van Roekel (210)
Romp – Anne Raaijmakers (313)

Jeugd (15 deelnemers):
Rechter vleugel – Jeroen Sybrandy (6)
Linker vleugel – Jeroen Sybrandy (6)
Staart – Jeroen Sybrandy (6)
Kop – Zino van Westerneng (127)
Romp – Jochem Dijkstra (303)

Klik hier om nog een heleboel foto’s te bekijken van een natte versie van de avond van de Hoenderlose schutterskoning 2017.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *