Dag drie Zomerfeest: zeer geslaagd

Ook de derde dag van het Hoenderlose Zomerfeest 2018 gaat de boeken in als een zeer geslaagde dag. Om 14.00 uur ging de kermis, net als alle andere dagen, open voor de liefhebbers. Maar de feesttent zat toen ook al goed vol met de 55-plussers uit het dorp voor het Hoenderloos Festival. Dit evenement krijgt steeds meer faam bij de ook wat jongere ouderen en de gezellige middag van gisteren heeft daar zeker weer een steentje aan bijgedragen. Het duo van Men in Music zorgde voor geweldige en zeer toepasselijke muziek voor deze doelgroep en het duurde dan ook niet lang of de voetjes gingen van de vloer.

Er werd volop gedanst en uiteraard ging er regelmatig een ‘polonaisseslang’ door de feesttent. Er werd genoten en de fikse regenbui deerde niemand, want men zat lekker binnen. De super leuke middag werd afgesloten door een lekker zakje patat van De Zevensprong en, hoe kan het eigenlijk ook anders, een ijsje van Co.

Om 19.00 uur kon de jeugd meedoen met het befaamde Gliejen Moar en dit keer moest men zo snel mogelijk een maar liefst dertig meter lang pittig parcours afleggen en dan zo snel mogelijk de bel luiden. Een pittige opgave, maar men vond het duidelijk super leuk. Er werd fanatiek gestreden.

De uitslag van het Gliejen Moar:

3t/m 7 jaar 1. Bente Wrekenhorst, 2. Ivan v.d. Weele, 3. Luca Hoeve
8 t/m 10 jaar: 1. Misha Hoeve, 2. Evan v.d. Heuvel, 3. Jordy Vos
De aanmoedigingsprijzen waren voor Lyssa Graeber en Alec v.d. Heuvel

Na het jeugdevenement konden de volwassenen proberen de beste bijlwerper en –werpster van Hoenderloo te worden. Iedereen mocht eerst 3 worpen oefenen om het gevoel te krijgen, waarna het ‘om het echie’ ging. Maar liefst 45 mannen en 14 vrouwen deden letterlijk en figuurlijk een gooi naar eeuwige roem en alleen de besten gingen naar de finale. Bij de vrouwen was Dominique van Buren degene die met de titel aan de haal ging en bij de mannen Frits Radstaat.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *