Boomstamrollen blijft een schot in de roos

In totaal tien teams van 4 personen hebben gisteren tot veel vermaak deelgenomen aan het Open Kampioenschap Boomstamrollen tijdens het Zomerfeest. Zeker tot groot plezier van het publiek, maar de deelnemers vonden het toch ook zeker leuk om mee te doen. Groot voordeel, de grote hoge muur die er andere jaren stond was er uit gehaald. Een obstakel voor sommigen echt een bruggetje te ver. Maar de draaimolen die de organisatie, het Oranje Comité samen met de mensen van de HoenderRun, aan het begin van het parcours bedacht had was zeker ook heftig genoeg. Het team dat na het strijdende viertal kwam moest 45 seconden zo had mogelijk de ‘tegenstanders’ rond draaien. De tijd begon te lopen op het moment dat men daar uit kwam en aan het parcours begon. Sommigen hadden even een momentje voor zichzelf nodig.

Maar iedereen kon uiteindelijk aan de pittige ronde beginnen waarin men twee keer met de boomstam de waterbak in moest. Zeker via de groene zeepbaan was toch wel een lastig obstakel, maar met prima samenwerking werd deze hindernis door iedereen beslecht.

De één deed er wat sneller over dan de ander, maar dat mocht de pret niet drukken. Iedereen kon uiteindelijk allebei de rondes aan het einde gezond de bel luiden en een eindtijd laten noteren. En gelukkig zonder blessures!

Het was een bijzonder leuk (kijk)spektakel en nog steeds een bijzonder leuk onderdeel van het Hoenderlose Zomerfeest. Na afloop werd de baan meteen afgebroken en in die tijd konden de deelnemers thuis even lekker gaan douchen en omkleden voor het klapstuk van het Zomerfeest, de zaterdagavondtentfeest. Met de band Hottub Heroes en de Nederlandse zanger Peter Beense. Op deze avond werd ook het winnende team bekend gemaakt en dat was uiteindelijk ‘Bij Mekaar Geraapt Zooitje’, die ter plekke het team bij elkaar gesprokkeld had.

Bij de dames was het team ‘Woman in Black’ uiteindelijk de snelste en zij zijn een jaar lang de beste Hoenderlose vrouwelijke boomstamrollers.

Foto’s 2018 Zomerfeest Boomstamrollen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *