Nachtwacht in Hoenderloo

Ook dit jaar vormde de optocht de afsluiting van de Zomerfeesten. Wat had men weer hun best gedaan om met een prachtige creatie voor de dag te komen.

 Nadat alle deelnemers in de categorieën loopgroepen en grote wagens zich op de Elisabethweg hadden opgesteld en de jury ze voor de eerste keer hadden bekeken, ging de stoet richting het dorp. Langs de route stonden vele honderden mensen om zich te vergapen aan hetgeen langs kwam. De stoet was wellicht iets minder lang dan voorgaande jaren, maar voordat men het dorp door was duurde langer dan ooit. Dat had te maken met de immense creaties van de groep van de Brouwersweg/Weikamperweg. In totaal 27 mensen, jong en ouder, met het Rijksmuseum en een geweldige vertolking van de Nachtwacht. Uiteindelijk bleek bij de prijsuitreiking in de feesttent dat zij zowel de publieksprijs als die van de vakjury hadden gekregen, waardoor men helemaal los ging.

Bij de kleinere wagens/loopgroepen was het de mooie wagen van “de wolf is los” die in deze categorie de eerste prijs kreeg.

De creativiteit heeft weer flink toegeslagen in Hoenderloo voor de Zomerfeesten en het was genieten. Het organiserende Oranje Comité Hoenderloo kan terugkijken op een geweldig mooie editie van 2019. De weersomstandigheden hebben hartstikke goed meegewerkt en bij alle evenementen was het genieten. Hoenderloo heeft weer een paar dagen heerlijk feest kunnen vieren. Jong en oud heeft zich kunnen vermaken en dat dankzij de inzet van de vrijwilligers van OCH. De rust is nu weer terug gekeerd in het dorp, maar door velen zal er nog wel even nagenoten worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *