PaasSpektakel Foto’s

 

Wat begon als een droog evenement liep in de avonduren uit op een kletsnat gebeuren. Zo gaat het paasspektakel 2024 de boeken in. Maar gelukkig was het tijdens de kinderactiviteiten droog en was het puur genieten.

Een grote groep kinderen was aanwezig op het startpunt bij ’t Dorpshuus voor de paaswandeling. Aangezien het heel druk op de Krimweg was ging de tocht over het klinkerweggetje in het Muziekbos richting IJs van Co om daar over te steken. Met de Buntbloasers voorop wat super gezellig was en wat ook veel aandacht trok van passanten. Bij de begraafplaats stond opeens een paashaas die verder met de optocht mee liep.

Op het veld bij de brandweer aangekomen werd even uitgerust, waarna de kinderen in drie leeftijdsgroepen naar de door de paashaas verstopte eieren gingen zoeken. Voor iedereen was er wel een ei te vinden aangezien er wel zo’n 150 eieren verstopt waren. En 3 gouden eieren. De vinders daarvan kregen een extraatje als prijs, maar voor de anderen was het al prijs dat ze een ei vonden.

Het was de bedoeling dat aan het begin van de avond het eieren gooien zou beginnen, maar de regen zorgde ervoor dat dit flink uitgesteld moest worden. Op een bepaald moment regende het zo hard dat de brandweerkazerne een welkome plek was om te schuilen. Uiteindelijk werd het gelukkig wat droger en besloot de organisatie toch te starten met het eieren gooien. Maar liefst 24 koppels deden er aan mee. Het werd echter al snel echt donker en een paar bouwlampen moesten uitkomst bieden. Om foto’s te maken van deze altijd super leuke activiteit was het echter te donker en daar zijn dan ook helaas geen foto’s van (waarvoor excuses). De redactie heeft wel begrepen dat het koppel Ronald Woensdregt / Frank Solleveld het eieren gooien gewonnen heeft. Gefeliciteerd!

Foto’s door Rob Spelde, PaasSpektakel