Zomerfeest Hoenderloo

Donderdag 8 augustus

14.00 uur  Kermis

19.00 uur  Vogelschieten en buksschieten
Vogelschieten (vanaf 18 jaar)
Wie wordt de nieuwe schutterskoning(in) van Hoenderloo? Deelname is voor alle (oud)inwoners van Hoenderloo. Inschrijven kan vanaf 18.00 uur op het evenemententerrein. De inschrijfkosten voor het vogelschieten bedragen €10,- per persoon, deze kunnen contant of met de pin voldaan worden. Net als voorgaande jaren moet iedere schutter zich tijdens het evenement legitimeren met een geldig ID-bewijs. Zorg er dus voor dat je een geldig identiteitsbewijs op zak hebt, zoals een paspoort, ID-kaart of rijbewijs.
Buksschieten (vanaf 12 tot 18 jaar)
Wie wordt de nieuwe jeugdschutterkoning(in) van Hoenderloo? Deelname is gratis en voor alle (oud)inwoners van Hoenderloo. Daag je vrienden uit!

21.00 uur t/m 24.00 uur  Tentfeest Drive-in Discotheek Dynamite
Feest in de feesttent met medewerking van Drive-in Discotheek Dynamite.
Legitimatie is verplicht, er worden polsbandjes uitgedeeld.

Vrijdag 9 augustus

14.00 uur Kermis

14.00 uur Hoenderloo‘s festival
De vrijdagmiddag belooft weer een groot feest te gaan worden in Hoenderloo. We hopen dan natuurlijk ook weer dat er veel oudere jongeren uit Hoenderloo naar de feesttent aan de Arkelaan komen. Daar zal om 14.00 uur de koffie/thee met iets lekkers erbij voor u klaarstaan. Ook ontvangt u van het Oranje Comité Hoenderloo een consumptiebon.
Ook zal er livemuziek zijn van ‘No Discussion’. Dit bandje oefent wekelijks op de vosgroep en komt deze middag de dansvloer openen. Aan het einde van de middag zal er wat te eten zijn. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door Restaurant De Veluwe en als afsluiting natuurlijk IJs van Co.
Voor degenen die wat slechter ter been zijn, is er uiteraard weer rekening gehouden met het vervoer. Wij vragen u, als u gebruik wilt maken van het gratis vervoer, graag dit van tevoren aan te geven. U kunt ons bereiken via telefoonnummer 06-23176870.

18.00 uur Vrij draaien
Om 18.00 uur is het weer mogelijk een aantal keer gratis een ritje in de leuke attracties te maken zonder te betalen. Dit willen jouw kinderen natuurlijk niet missen. Kom op tijd, er is een gelimiteerd aantal vrijkaarten beschikbaar. OP=OP!

19.30 uur Bijlwerpen
Bijlwerpen komt van oorsprong uit Scandinavië en is een sport die in Nederland veel terrein wint. Bij bijlwerpen is het de bedoeling om een bijl vast in de roos te werpen. Hoewel het vaak als mannensport wordt gezien, is het ook zeer toegankelijk voor vrouwen. Bijlwerpen is verrassend makkelijk, de meeste mensen werpen de bijl in de roos in de eerste vijf tot tien worpen, de moeilijkheid schuilt in het constant goed werpen. Meedoen kan vanaf 14 jaar. Daag elkaar uit en misschien wordt u wel de winnaar. Deelname is gratis en op eigen risico.
Deelnemers worden vanaf 19.00 uur verwacht op het evenemententerrein.

21.00 uur t/m 1.00 uur Tentfeest Feest met DJ en feestzanger Robert den Brok
De grootste hobby van de Zingende DJ Robert den Brok is het vermaken van mensen. Daarbij wordt dan ook alles uit de kast getrokken. Naast het draaien van plaatjes met professioneel licht en geluid bleek Robert ook gezegend met een goede zangstem. Wat begon als geintje, een paar keer meezingen met bevriende bands, is inmiddels een professionele activiteit geworden. Robert treedt al meer dan 20 jaar op als Zingende DJ! Hij gaat dan ook de vrijdagavond van het zomerfeest op zijn kop zetten. voor meer info: robertdenbrok.nl

Zaterdag 10 augustus

14.00 uur KermisDisco show

14.00 uur Kindermiddag
Helaas is de DJ voor de kindermiddag ziek maar gelukkig komt Tommie het overnemen! Hoewel Tommie nog nooit DJ is geweest, gaat hij vol enthousiasme aan de slag. Tommie gaat de leukste dans hits draaien en er een feest van maken met alle kinderen. Tommie hoopt dat alle kinderen in Hoenderloo van 0 tot en met 12 jaar hem willen helpen om er een gigantisch leuke zaterdagmiddag van te maken.

18.00 uur De Alleskunner van Hoenderloo
De zaterdagavond gaan we op zoek naar de nieuwe Alleskunner van Hoenderloo. Door middel van eenvoudige maar leuke spelletjes, die door tweetallen gespeeld worden, gaan wij er nogmaals achter komen wie nu toch de Alleskunner van Hoenderloo is. Per spel vallen er steeds wat meer mensen af tot we de Alleskunner hebben gevonden.

Opgeven kan vanaf 13 jaar per tweetal via oranjecomitehoenderloo.nl/inschrijven. Wij vragen u om het opgeven tijdig via de website te doen, omdat er een maximaal aantal deelnemers aan is verbonden. Wij willen iedereen de mogelijkheid geven om mee te doen. Het is hierbij belangrijk dat u zich vroegtijdig opgeeft. Hierdoor is het voor ons nog mogelijk het deelnemers limiet wat op te schroeven. Inschrijven op het evenemententerrein kan ook nog maar daarbij geldt VOL=VOL.
De inschrijfkosten bedragen €5 per tweetal. Dit kan contant of met de pin voldaan worden op het evenemententerrein. Deelname is op eigen risico.

21.00 uur t/m 1.00 uur Tentfeest met Gratis Ponyrijden
Gratis PonyrijdenDe feestband met ballen! Natuurlijk gaan we niet paardrijden op zaterdagavond maar komt deze leukste en vetste feestband van Nederland. Een groep van zeer ervaren muzikanten, die hun sporen hebben verdiend in vele bands met ontelbare optredens in Nederland en daarbuiten. Samen hebben ze besloten om de Nederlandse feesten te voorzien van zeer energieke, maar vooral kwalitatief hoogstaande feestmuziek die in een stevige jas voorbijkomt, maar altijd het origineel intact houdt! Als je ‘Gratis Ponyrijden’ meemaakt, dan krijg je een repertoire dat zich, gedurende het optreden, ontwikkelt van Nederlandstalig/Feest via Classic Rock, Duitse Après-ski knallers, Seventies Disco tot het steviger werk voor een waardige afsluiting van het feest. Kortom, de perfecte ondersteuning voor een gezellige feestavond met een stromende biertap. Wij kunnen niet wachten tot de dansvloer geopend is. Promo van feestband Gratis Ponyrijden: promo

Zondag 11 augustus

Het klapstuk van het Zomerfeest Hoenderloo is een mooie optocht! Wij hopen dit jaar weer op een grote opkomst dus versier je fiets, bolderkar aanhanger, skelter of jezelf met het meest kleurrijke, grappigste of actuele onderwerp en wie weet mogen jullie de hoofdprijs wel ophalen in de feesttent.
Ook dit jaar gaat er weer in de onderstaande categorieën gejureerd worden.

    • Categorie 1 loopgroepen
    • Categorie 2 gemotoriseerd tot 3 meter (kleine karren)
    • Categorie 3 gemotoriseerd vanaf 3 meter (grote karren)

Dit houdt in dat we het gehele thema zullen opmeten. Wanneer het trekkende voertuig ook bij het thema hoort en dusdanig versierd is nemen we deze mee in de berekening. Staat er alleen bijvoorbeeld een bloemstuk op het trekkende voertuig, maar hoort dit niet bij het thema, zal alleen de kar gejureerd worden. Bij onduidelijkheden zal de jury beslissen in welke categorie het valt.

13.00 t/m 13.30 uur Inschrijven en opstellen deelnemers optocht!
Loopgroepen, fietsen en karren moeten zich opstellen op de Elisabethweg aan de kant van de Miggelenbergweg. Grote wagens moeten vanaf de Krimweg de Elisabethweg inrijden.
Voor deelnemers zijn er een paar extra regels:

    1. Bestuurders van gemotoriseerde voertuigen moeten een blaastest op alcohol ondergaan.
    2. Er mag geen alcoholische drank op de versierde wagens aanwezig zijn.

13.45 uur Vertrek optocht voor rondrit door het dorp
De route zal door Hoenderloo slingeren met een pauze aan de Meester Gangelweg. Bij de start en de pauze kunnen de wagens stilstaand bewonderd worden.

Start Elisabethweg, linksaf Miggelenbergweg, De Krim, rechts af Krimweg, Paalbergweg, Apeldoornseweg, Middenweg, Speldermarkweg, Meester Gangelweg, Pauze, Apeldoornseweg, Paalbergweg, Speldermarkweg, Krimweg, Arckelaan, feestterrein

14.00 uur Kermis

15.30 uur Drive-in Discotheek Dynamite in de feesttent
Om ongeveer 17.30 uur is de prijsuitreiking van de optocht.